Güzel Sanatlara Hazırlık Kursu

 

GÜZEL SANATLARA HAZIRLIK KURSU

Güzel sanatlara hazırlık programımız, Güzel Sanatlar Fakültelerinin; Resim, Heykel, Grafik, İç Mimarlık, Endüstriyel Tasarım, İletişim Tasarımı-Multimedia, Animasyon, Sahne Dekorasyonu, Kostüm Tasarımı, Fotoğraf ve Video bölümlerinde öğrenim görebilmek için gerekli olan yetenek sınavlarına yönelik eğitim ve genel kültür bilgisi kapsamında verilmektedir.

Yetenek sınavlarında öğrencilerin çizim ve sanatsal yaratıcı yeteneklerinin yanı sıra, girmek istedikleri bölüme ait teknik ve genel kültür bilgilerde ölçülmektedir.
Kursumuzda ayrıca seçeceğiniz bölüme ilişkin mesleki danışmanlık, bu bölümlerde okumuş ve okuyan kişilerle görüşme ve bilgilendirme konularında yardım alabilirsiniz.

Uzun bir maraton olan hazırlanma sürecinde yaşayabileceğiniz zorluklar için her biri Pedagojik Formasyon Eğitimi almış eğitmenlerimiz size danışmanlık yapmaktadır.

Güzel Sanatlara Hazırlık programımıza kayıtlar devam etmektedir.

 Desen 

   Konunun çeşitli çizici resim malzemeleri ile satıh üzerine resmedilmesidir.Desen resmin temeli ve resmin başlangıcıdır.Yapılışında kurşun kalem,füzen tarama uçları gibi çeşitli malzemeler kullanılır.Desen işlenirken ışık gölge ve açık koyu ilişkisine dikkat edilir. Kadraj ve kompozisyon desenin vazgeçilmez unsurlarındandır.

Çizgi çalışmaları

    Bunu ‘inşa’ etmek diye tanımlayabiliriz.Çizeceğimiz nesnenin öncesinde nesnenin yapısını rahat bir çizgiyle,doğru bir kompozisyon ve doğru orantı ile yapılan çalışmalardır.

 Ölçü alma yöntemleri

   Sağ elimize aldığımız bir kalem aracılığıyla çizeceğimiz nesnelerin eni boyu arasındaki ilişkiyi anlamak ve bunu kağıda aktarma çalışmaları.

 Canlı modelden desen çalışmaları

    Tartışmasız en öğretici çalışma tarzıdır.Figürün baş,gövde ve diğer bölümlerinin orantılarının,Kas ve kemik yapılarının öğretildiği bir çalışmadır.

Işık ve gölge çalışmaları

   Gelen ışık kaynağına göre resmi biçimlendirmektir.Örnek ; Işık soldan geliyorsa lekeler sağ tarafta nesnenin yapısına göre doğru bir gözlemle konur.

Oran orantı çalışmaları

   Nesnenin yada çizilecek herhangi bir şeyin eni,boyu,hacmi  ve diğer bölgelerinin birbiriyle ilişkisini doğru anlamak için yapılan çalışmalardır.

Perspektif

   Temelde iki tip perspektif vardır.Tek noktalı ve iki noktalı perpektif. Bizim bulunduğumuz konuma ve baktığımız nesnelere göre ayrı ayrı uygulanması gerekir ve değişkendir.

İmgesel çalışmalar

   Öğrencinin nesleleri öğrendiği,perspektif çizimlerini öğrendiği,figürü öğrendiği aşamanın ardından,bütün bu bildiklerini farklı kompozisyonlarla ortaya çıkarmak için yapılan çalışmalarıdır.Yetenek sınavlarında sorulan sorulara benzer konuların çalışılması,bu konulara nasıl kompozisyonlarla yaklaşılması gerektiğinin öğretilmesi imgesel çalışmaların konusudur.

Bellek eğitimi

    Öğrencinin baktığı nesneyle ilişkisini geliştirmek,onu daha iyi tanımasını sağlamak ve özelliklerini aklında kalmasını,anlamasını sağlamak için yapılan çalışmalardır.

Renkli resim teknikleri

    Sulu boya,Kuru boya,Pastel boya,Yağlı boya ve Akrilik vb..Bu tekniklerin Natürmort ve Figürlü hayali kompozisyonlarda uygulanma çalışmalarıdır.

Teorik bilgiler

    Sanat akımlarını öğretilmesi Ressamlar ve heykeltraşlar hakkında öğrencilerin bilgilendirilmesi.Güncel sanatsal etkinliklere katılım ve sergi ziyaretleri yapılır.

Kursumuz hakkında detaylı bilgi almak ve kaydolmak için bizimle iletişime geçin.

(212) 243 64 20 – (216) 336 21 69 – (531) 825 04 13

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Bir yorum

  1. Geribildirim: Derrick

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

*

Free WordPress Themes - Download High-quality Templates